0
Geen producten in het wagentje.

VGL Racing klaar voor een nieuw avontuur: De 25 Hours VW Fun Cup!

  • Geplaatst door: Admin

Het seizoen 2018 van de European VW Fun Cup heeft een prachtige start genomen, eerst in Spa-Francorchamps begin april en vervolgens in Dijon-Prenois, waar de vaste waarden van het kampioenschap een weergaloos spektakel leverden. Maar 2018 staat ook in het teken van enkele nieuwkomers. Een van die nieuwe gezichten beleeft over enkele weken, tijdens de derde manche in Zandvoort, zijn langverwachte debuut: VGL Racing.

“Onze twee Sakers delen vanaf dit seizoen inderdaad de werkplaats met een VW Fun Cup van derde generatie”, aldus teameigenaar Patrick Lefèvre. We starten zonder specifieke ambities, tenzij je serieus fun beleven meetelt als ambitie, natuurlijk. De 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps staat met rood aangekruist in onze agenda, maar om alles goed voor te bereiden starten we eerst nog in Zandvoort, eind mei, waar we al heel wat lessen zullen trekken voor de 25 Hours. Zo zullen we na de wedstrijd in Nederland beslissen of we de paddle shift aankopen, dan wel vasthouden aan de sequentiële versnellingsbak.”

Aan het stuur doet VGL Racing een beroep op de jonge Nederlander Willem Meijer, die twee seizoenen geleden zijn autosportdebuut beleefde in het TCR Benelux-kampioenschap van Kronos Events, teameigenaar Patrick Lefèvre, Willem Van Bruggen en Annabel Decubber. “Willem heeft nog op hoog niveau gekart en wordt dus de tweede maatstaf van ons team, maar het was voor hem en zijn echtgenote Annabel vooral een droom om dit samen te kunnen doen. Ik had er graag een ‘double date’ van gemaakt, maar mijn echtgenote Kelly Van Gansen, tevens teameigenaar, zal zich pas later wagen aan de strijd op het circuit (lacht).” Het team uit Antwerpen is nog in onderhandeling met twee andere rijders om het viertal te versterken.

Dat VGL Racing de zaken serieus aanpakt, staat buiten kijf. De voorbereiding is dan ook al enkele maanden geleden gestart, met verschillende testsessies op Circuit Zolder en in Spa-Francorchamps. Teambaas Patrick Lefèvre kreeg op die manier de kans om kennis te maken met de VW Fun Cup #67. “In die vijf jaar dat ik dit team in goede banen leid, heb ik nog nooit de kans gehad om een competitiewagen te besturen op het circuit. Dat is bij dezen gebeurd! Het weggedrag van de VW Fun Cup was bijzonder amusant en ook mijn rondetijden waren veelbelovend. Ik maakte hier en daar nog wel een foutje, maar ik heb er vertrouwen in dat ik tijdens de 25 Hours mijn huid duur zal kunnen verkopen!”

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan het gloednieuwe ontwerp voor de VW Fun Cup #67, dat over enkele weken de wereld wordt ingestuurd. Er bestaat dus geen twijfel over dat VGL Racing zijn intrede in de European VW Fun Cup niet zal missen!

Bron: vwfuncup.eu
Foto’s: Racingpixels.com / Speedandcurbs.com

Auteur: Admin

Geef een reactie